събота, 12 юни 2010 г.

СЕО Тактики за Оптимизация на Сайт

SEOMoz наскоро направиха проучване, в което те се опитаха да идентифицират 5те топ фактора важни за класиране от търсачките, съобразно с настоящата структура на алгоритмите за търсене.

1. Изграждане на уеб връзки за увеличаване на популярността. Не забравяйте, че при изграждането на уеб връзки е важно не само количеството, но и качеството! И така докато изграждате уеб препратки (линкове) то фокусирайте се върху това, те да са от сайтове които имат добро класиране от търсачките.

2. Създаване на доверие едновременно в потребителите и търсачките. Какво означава това? Това означава създаването на уеб сайт, който е ценен за потребителите с уникално съдържание без спам.


3. Заглавните тагове или още казано етикети на заглавията за всяка страница (това са h1, h2, h3) да са описателни и да съдържат основните ключови думи и фрази.


4. Създаване на солидна база от HTML съдържание, което е ценно за читателите, описателно и с използването на фрази които съдържат целеви ключови думи. Именно това съдържание, което ще бъде отличителната черта на доброто СЕО.


5. Работата по създаването на солидно Мета Описание, което включва вашите заглавни тагове и HTML съдържание. Въпреки че тези етикети не са големите парчета от пъзела, те все още често се появяват под листинги в SERP's - едно отлично място да се използва описателен текст и насочващи ключови думи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар