събота, 12 юни 2010 г.

Уеб Дизайн с Оптимизирани Графики

Всички ние искаме да имаме сайт с атрактивен уеб дизайн, който да впечатлява и грабва вниманието на всеки посетител влезнал в сайта. Обикновено един изключително атрактивен уеб дизайн включва множество графични елементи, което води до бавното зареждане на страницата в браузера. В тази статия ще предоставя полезни съвети за това как да се пазят Вашия уеб дизайн привлекателен и в същото време страниците да се зареждат бързо.


С появяването на все повече уеб приложения, все повече уеб дизайнери си позволяват да развиват сложни уеб сайтове, натоварени с тежки графични елементи. Съществуват сайтове при които зареждането на съдържанието им отнема няколко минути. Разбира се потребителят няма да чака толкова време един сайт да се зареди и ще премине към следващия сайт от резултатите в търсачката.


Защо уеб дизайнерите все още изработват уеб сайтове претоварени с графично съдържание и флаш? Главно поради липсата на познания за прости графични техники и за SEO оптимизация, които ще им позволят да поддържат атрактивни уебсайтове при запазване на един по-лек обем на страницата.


Колко от вас са запознати с факта, че една кутия със заоблени ъгли може да се изобрази само с използването на CSS стилове, без да е необходимо графично изображение. Ами това е възможно! Преди този от вас, който е запознат с CSS да каже, че това не може да се направи за всеки тип браузър, и също се изисква едно сравнително високо ниво на програмиране, аз казвам, че винаги може да се намери просто решение, когато се обърне внимание на най-често срещаните грешки на уеб дизайнерите по отношение на сео оптимизацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар